19:14  Galatasaray 'da büyük rezalet      15:13  Kompleksli karı      11:41  Seda attı, Sibel kaptı      11:33  Müzedeki skandal büyüyor      11:24  250 milyon euroluk hüsran      11:21  Statda çekirdeğe yasak teklifi      11:16  Cephane kamyonuna polis baskını      11:05  Mahsun çılgına döndü      10:58  Sarkozy kırık mı?      10:46  Turhan Selçuk hayatını kaybetti     

Pamuk gibi aşk

Orhan Pamuk, Hintli sevgilisi ile Goa plajında görüntülendi.

Tek celsede bitti

Petek ile Can'ın 10 yıllık aşkı, 10 dakikada bitti!..

Lezbiyenler çok ateşli

Aysun Kayacı\'dan lezbiyenlere destek

Alkolün pençesinde

Hem iş hem aşk hayatında hayal kırıklığına uğrayan Melek Yargıcı alkole sığındı!

Demet Akalın, Diyarbakır Gafı!

Demet'e diyarbakır cezası!

Perran Kutman ekranlara dönüyor

Perran Kutman ekranlara dönüyor

Hipnozla zayıfladı

Bıçak altına yatmaktansa fazla kilolarından hipnozla kurtuldu.


Yazı Boyutu : Yazıyı Küçült Yazıyı Büyüt
Tekel iddialarına cevap
Tekel iddialarına cevap
Vakıflar Bankası, Tekel işçilerinin hesaplarıyla ilgili bazı basın kuruluşlarında yer alan haberler ve iddialara ilişkin olarak açıklamasında bulundu.

06 Şubat 2010 Cumartesi 11:39
Açıklamada, "VakıfBank'ın Tekel işçilerinin hesaplarına yatırılan ödemeleri mudilerin bilgisi dışında yatırım hesabına geçirdiği iddiası doğru değildir. VakıfBank tüm müşterilerinde olduğu gibi Tekel çalışanlarının hesaplarıyla ilişkili olarak da kişisel hesap bilgilerini kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşmamıştır" denildi.

Banka, TTA A.Ş.'nin talimatı doğrultusunda kıdem ve ihbar tazminatı ile benzeri tutarların Tekel personelinin Vakıfbank nezdindeki hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Vakıfbank'ın bireysel ürün ve hizmetlerinde müşteri memnuniyetinin artırılması amacıyla varlıklarının otomatik olarak yatırım hesaplarında değerlendirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Havuz Hesabı olarak adlandırılan ve sektörde de benzerlerine rastlanan bu uygulama, banka ile müşteriler arasında imzalanan bireysel ürün ve hizmet paketi sözleşmesi tahtında bankamızca müşteriye karşı üstlenilen bir yükümlülük olup, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde bankanın sözleşmeden kaynaklanan hukuki sorumluluğu doğacaktır.

Kurum personeli içinden sınırlı sayıda "havuz hesabı" talimatı vermiş olanların, gün sonunda hesap bakiyelerinin 250 lirayı aşan kısmı, talimatları gereği genel uygulamamız çerçevesinde otomatik olarak sistem tarafından yatırım hesabına aktarılmış ve yatırım fonu alınmıştır.

TTA A.Ş. personelinin bilgisi dışında paralarının yatırım hesaplarına aktarılması iddiası tümüyle asılsızdır. Bu işlemler mudilerin vermiş oldukları havuz hesabı talimatı doğrultusunda gerçekleştirilmiş olup, bankacılık mevzuatına uygun işlem yapılmıştır. Bu uygulama, sadece müşterinin talimatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Müşterilerin talimatı dışında işlem yapılması mümkün değildir.

Çeşitli mecralarda basında yapılan açıklamalarda belirtildiği şekilde 'VakıfBank'ın TTA A.Ş. işçilerinin hesaplarına yatırılan ödemeleri mudilerin bilgisi dışında yatırım hesabına geçirdiği' iddiası doğru değildir. Ayrıca, bu işlemler için diğer müşterilerimizde olduğu gibi kurum çalışanlarından da herhangi bir masraf tahsil edilmemiştir."

Yorumların bilgi eksikliğinden kaynaklandığının anlaşıldığını bildiren VakıfBank, müşterileriyle ilgili konularda kanunların izin verdiği çerçevede müşteri menfaatinin korunmasını ilke edinmiş olup, bankacılık etiği açısından müşterileriyle üçüncü şahıslar arasındaki ilişkilerde müşterileri aleyhine hareket etmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Bu haber toplam 822 defa okundu.
Bu içeriğe ait yorum yok. İlk ekleyen siz olmak ister misiniz?
Kategorideki Diğer Haberler
.


Çok Okunanlar
ANKET
'Recep İvedik 3' size göre kaç seyirci toplar?
\'Recep İvedik 3\' size göre kaç seyirci toplar? anketi
Oylamaya Katıl »
» RSS
| Copyright © 2008 haberkonseyi.com

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.