Lüks otomobillerde kullanılan ve kısa sürede taklitleri çıkan xenon far sistemlerine TÜVTÜRK dur dedi. Otomatik ayar sistemi olmadığı için diğer sürücülerin görüşünü tehlikeye atan sözde sistemler, denetimden geçemediği için trafiğe çıkamayacak.
Daha iyi aydınlatma sağlayan xenon far sistemleri, lüks otomobillerde dahi, 3 bin Euro ekstra ödemeyle satın alınabildiği için kısa sürede taklitleri çıktı.
Akşam gazetesinin haberine göre, çoğunluğu sadece renk olarak orijinallerine benzeyen, Uzak Doğu üretimi sistemler, set olarak 300 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Orijinal sistemdeki gibi, karşıdan gelen sürücülere rahatsızlık vermemesi için otomatik ayarlama düzeneği bulunmayan ‘çakma’ sistemler, trafikte de sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor.











Şubat 12th, 2012 at 00:59
Çok iyi kurtuluyoruz bu halogenlerden.